Letenky do Portugalska (červen 2020)

Zdravím!

Chtěl bych ještě v červnu vyrazit surfovat do Portugalska, je mi vcelku jedno kam (ale bude to někde v okolí Lisbonu, ať už na sever, nebo na jih) :slight_smile:

Sháním nějakou slušnou letenku - zatím jsem všechno našel okolo 4 tisíc Kč a s prapodivnýma přestupama, ale zároveň nejsem žádnej flight hacker, takže určitě existuje něco lepšího :slight_smile:

Datum: Kdykoliv od teď, návrat nejpozději 3. 7.

Ideálně bych chtěl 2 víkendy + 5 dní uprostřed, ale jestli to bude přesahovat do nějakých všechních dnů okolo, tak mi to v práci odpustí :slight_smile:

Díky!

Ahoj Ondro,

pokud se deadline návratu 3. července, tak musíme vyloučit Faro na jihu Portugalsko, který by finančně vycházelo nejzajímavěji.

Asi bych to letěl po ose Vídeň - Porto (24. června za 25 €) a Lisabon - Vídeň (2. července za 30 €). Obě cesty s Wizz Airem (v základní ceně tedy jen malý příruční zavazadlo). Pokud bys disponoval členstvím v jejich WDC, tak se cena dokonce stáhne na 15 € (resp. 20 €). Kupuj vždy jako jednosměrnou letenku.

PS: Doufám, že je pro Tebe vídeňský letiště schůdný. :sunglasses:

Ahoj,

mockrát díky! Já našel letenky nejlevněji asi za 120€, takže je vidět, že když někdo umí, tak se to dá i levněji :thinking::grinning:

Ještě se zeptám - tušíte, jaká je v současnosti v Portugalsku situace? Co se týče opatření, to jsem se tak nějak dočetl, ale zároveň jsem si všiml, že sice není vstup zakázaný, ale asi není ani oficiálně povolený…? Existuje šance, že zůstanu trčet v Portu na letišti? :slight_smile:

A ještě bonusová otázka: je možný, že mě Wizz Air nechá letět na nejlevnější “basic” letenku s batohem Osprey Farpoint 40? (https://batohy.heureka.cz/osprey-farpoint-40l-volcanic-grey/specifikace/#section). Ofiko rozměry batohu jsou 54 x 35 x 23 cm.

S Ryan Airem mi to prošlo, ale v Wizzem jsem ještě neletěl. A pokud to risknu, nejhorší co se může stát je asi to, že si to doplatím přímo na letišti, je to tak?

Mockrát díky! Letenku brzo objednávám :slight_smile:

Vstup na území Portugalska pro cizince omezen není (“dovolené na letišti” bych se nebál). :slight_smile: Existuje povinnost nosit roušku při cestování hromadnou dopravou či návštěvách obchodů. Pokud jedeš surfovat, tak by Tě mohly zajímat následující plážová pravidla platná od 6. června. Po 15. červnu také padá pravidlo testu či karantény po návratu do ČR, takže já tam žádnou překážku nevidím! :v:t6:

Souhrn obecných informací najdeš na stránkách MZV.

Co se týče toho báglu – tady bych to risknul. :sweat_smile: Jasně, rozměrově ten limit překročíš, ale musel by to být pešek, aby Tě agent vyhmátl. Standardně si při kontrolách vybírají “kufříkáře”, kteří jsou při překročení limitu jasní. Když nebudeš mít bágl úplně narvaný, tak ho případně lehce zmáčkneš či stáhneš kompresními popruhy a bude to OK (snad). :sunglasses: Při nejhorším Tě zkasírujou u gate, nic horšího se nestane…

1 Like

Bomba, ještě jednou dík za supr odpovědi. Jsem rád, že jsem si tady udělal účet, určitě jsem se nezjevil naposledy :slight_smile:

Batoh risknu a kdyžtak dám vědět, jestli to dopadne “špatně” :grinning:

1 Like

Yas! :fire:

Tak si užij trip! Tvůj plán zní víc než dobře! :clap:t6:

Tak nakoupeno, nakonec jsem ještě přibral kámoše a koupil ten Wizz Discount Club. Zpáteční letenky 50€ na jednoho! Tak si na tebe někde na pláži připijem :tropical_drink:

PS: Pro zajímavost - takhle prázný mají zatím letadlo.

Tak snad stejně prázdná bude i pláž a surfovej lineup :grinning:

V%C3%BDst%C5%99i%C5%BEek

1 Like

Ahoj! Tak ještě jednou, a bohužel tentokrát s horší zprávou - let byl zrušen. Už mám zabookovaný ubytování i auto (ačkoliv by to mělo jít snad ještě refundovat, uvidíme). Chtěl jsem se zeptat, jaký je postup? Let je za 12 dní. Byl mi sice nabídnut refund, je ale možný “claimnout” si peníze za zrušení letu? Slyšel jsem, že pokud je od letu méně, než 14 dní, tak se to dá, ale zkušenosti s tím nemám.

Zároveň by bylo OK kdyby se našla náhradní letenka třeba u jiný společnosti.

EDIT: Tak ještě jinak, už jsem z toho úplně jelen. Vypadá to, že let byl zrušen a nahrazen letem v úplně stejný čas a datum…? Je to možné?

V%C3%BDst%C5%99i%C5%BEek

Díky!